Bika

A harmonikus Bika-szülőn türelmes, nyugodt, megfontolt, de nem lusta, hanem szorgalmasan, kitartóan tevékeny. Állhatatos, de nem túl makacs. Fontosnak tartja a biztonságot minden téren, de nem túl anyagias. Kedves, barátságos, megbízható, jó ízlésű. Szereti a szabad természetet, a zenét és mindent, ami szép. Ezért általában masszív, szilárd, egészséges alkat. Hosszú életű.A diszharmonikus Bika-szülött csökönyös, lusta, anyagias, önző. Rabja a testi élvezeteknek. Például túl sokat eszik. Ezért hajlamos az elhízásra. Nehézkes és lassú. Érzékeny a torka. Csökkent a pajzsmirigy működése és általában lassú az anyagcseréje.Próbáljuk megérteni a Bikát! Nem kell elkapkodni, üljünk le kényelmesen és figyeljük meg. Lépései lassúak és éppoly megfontoltak, akár mozdulatai. Nyugodtan jár-kel, kényelmes ember látszatát kelti: ahogyan leül valahová és elhelyezkedik, mintha rögtön birtokba is venné a helyet.
Vegyük szemügyre, ahogyan a Bika kezébe veszi és használja a számára megfelelő tárgyakat. Csak eggyel foglalkozik egyszerre, de azzal alaposan. A Bika odafigyel teste igényeire, a lehető legjobban osztja be az erejét, és óvja az egészségét. Tudja, mikor van szüksége pihenésre. A Bika egyébként érzéki is. A fenti leírás magyarázatot ad kényelmességére, a földi örömök már-már mesébe illő élvezésére, a természettel való bensőséges kapcsolatára, tempójára és törvényeire. Ha módjában áll, a Nap járásához igazodik - télen korán, nyáron későn tér nyugovóra. A Bika életritmusa követi a Hold ciklusainak váltakozását: telihold idején csúcsformában van, ha a Hold fogyni kezd, ő is fáradékonyabb, majd a növekvő Holddal ismét kezd feltöltődni.
A Bikát egyszerre egy gondolat vezérli, egy meghatározott és világos gondolat, nem kettő - egy! Csak azon gondolkodik, csak azzal törődik, amivel éppen foglalkozik. Észjárása egyszerű, logikus és eredményes. Következetesen és pontosan cselekszik. Egész lényével, testével-lelkével és szellemével az adott célra összpontosít. Teljes valója benne van gondolataiban, tetteiben. Amire vágyik - megszerzi, birtokolja és felhalmozza. A Bika választása szellemi szintjétől függően sokféle dologra eshet. Megfigyelhetjük ezek egész skáláját, lehetnek tárgyak, kulturális, filozófiai vagy lelki vonatkozású dolgok.A Bika-Gyermek nagyon ragaszkodik családjához. Később hízelgő, gyengéd lesz, és már egész fiatal korától kezdve megmutatkozik érzékisége. A Bika-Gyermek szüleinek figyelniük kell arra, hogy a gyermekük igen féltékeny természetű, és a verseny elbizonytalanítja. Amúgy határozott és logikus. Kisebb korában jól elfoglalja, elszórakoztatja magát. Gyakran beigazolódik: a kis Bika már elég érett ahhoz, hogy egy kívülálló vigyázzon rá, azonban ajánlatos, hogy a szülők ne engedjék idejekorán önállósulni. Inkább adják óvodába, bölcsődébe, vagy maradjanak vele otthon. Ne felejtsék el, ha a Bika-gyermek nem érzi többé a gondoskodást maga körül, illetve azt hiszi, hogy cserbenhagyták, igen rövid idő alatt elveszti lelki egyensúlyát, sőt, átmenetileg vissza is fejlődhet.
Jellemének gyenge pontja, hogy igen lassan tanul - ez néha megmagyarázza iskolai indulásának nehézségeit. Ennek ellenére nem kell lebecsülni a kis Bika munkabírását és nem szabad segíteni neki, kivéve ha feltétlenül szükséges. Igényli, hogy szigorú időbeosztását mindenki betartsa, akár a reggeli felkelésről, akár az étkezések időpontjáról van szó. A Bikát mindig szervezete irányítja, ezért sosem éhezteti magát.
Kicsi korában bebizonyítja, mennyire önfejű. Pontosan tudja, mit akar és mit nem. A Bika-Gyermek igen szilárd jellemmel bír, mindig józan eszére hallgat, és általában nem bonyolult lélek. Nem szereti kölcsönadni a holmiját. A duzzogás nagy mestere, de mindent megtesz azért, hogy Önöket, szülőket meghassa, megnevettesse. Ez egyszer még engednek a kis Bika akaratának, de ez az utolsó alkalom!
A Bika-Gyermeknek gyakran igen szép hangja van, talán szeretne komolyabban is foglalkozni az énekléssel, beszéljék rá! Sokszor jó érzéke van a képzőművészetekhez, még akkor is, ha esetleg ügyetlen és össze-összetör egyet s mást. Kedveli az olyan típusú játékokat, amelyeket össze lehet rakni, ki lehet festeni, színezni, vagy amelyekkel barkácsolni, formázni lehet. Ilyen játék például a gyurma.A Bika nem az a típus, aki csak úgy leszólítja az embert. Először alaposan kikérdez valakit, aki jól ismeri Önt, majd mérlegeli a válaszokat: mi az, ami a kapcsolat mellett és mi az, ami ellene szól. Ha emiatt veszít egy napot, hát Istenem, megpróbálja máskor. A Bika szentül meg van győződve arról, hogy mindenki olyan mint ő állhatatos és makacs. Ha félrevezetik, félénkké, tartózkodóvá és ügyetlenné válik. A Bika előkészíti a terepet egészen addig a pontig, amikor már biztos lehet abban, hogy sikeresen elcsábíthatja Önt. Ekkor előadja kívánságát. Nyugodt lehet, a Bika jól átgondolta ezt a lépést. Igazi ínyenc, szeret vágyra lobbanni.
Hogy miért ilyen óvatos? Nagyon egyszerű: a Bika birtokolni született. Nem szereti a folytonos változást, a futó kalandokat. A Bika érzéki, bájos, egyszerű, kiegyensúlyozott társra és tiszta helyzetre vágyik. Kedveli a nyugalmat. A Sors nem igazán rendezte úgy, hogy a Bika álmodozhasson. Önnek tudnia kell, hogy semmit sem vesz félvállról. A Bika minden helyzetben két lábbal áll a földön.Ön remek partnert választott, s ezáltal - mondhatni - kiváltságos helyzetbe került. Szexuális téren a Bika nagy ínyencként ismeretes, szakértője a témának. Azt is mondják, hogy ezen a területen igen tehetséges, mi több, nem ismer tabukat. A Bikának minden vágy természetes. Azt tartják róla, hogy kielégíti partnere összes igényét. De vigyázat, ha elérkezik az az idő, amikor ilyen vonatkozásban Ön már nem tudja követni, a Bika először boldogtalan lesz, de aztán máshol keres vigasztalást. És minthogy mindenben a teljességre törekszik, sok hátralépés és ingadozás után Önnek át kell adnia a terepet.Reméljük, Ön biztos választásában, hiszen igaza van, amikor azt mondja: amit a Bika egyszer megszerzett, azt többet nem adja ki a kezéből. Legyen az ház, kocsi, kutya vagy feleség!
Bikát választva, Ön a biztonság mellett döntött. Ezentúl sohasem kell idegeskednie a holnap miatt. A Bika szabályos ritmusban él, s ha Ön például képtelen minden nap ugyanakkor ebédelni, akkor jobban teszi, ha még most elmenekül. Különben ezzel egész hátralévő életében idegesíteni fogja a Bikát.
Bika nem hétalvótípus, szeret mulatni, táncolni. Vidám természetű ember, aki kedveli a válogatott társaságot. De azért nem lehet hozzá bármikor betoppanni. Házának küszöbe olyan határ, amelyet tiszteletben tud tartatni másokkal. Barátságait egyébként hosszú távra köti. A Bika haragtartó és bizalmatlan, ráadásul rettentő féltékeny, viszont hűséges. Nagy valóságérzéke ámulatba ejti Önt. A Bika sohasem jön zavarba. . Viselkedésében az egyik legnagyobb probléma az az eléggé megdöbbentő mód, ahogyan vaknak tetteti magát. Abszolút felesleges lenne azt hinni, hogy konfliktushelyzetben a Bika szóban provokálja Önt. Ezért inkább maradjon teljes csendben. A passzív ellenállás néha elvezethet a legrombolóbb viselkedésig is házasságukra nézve. Meglehet, hogy a Bika némaságba burkolózik és önmagába mélyed. Az is megtörténhet, hogy csalódottságát a legkülönfélébb módokon igyekszik ellensúlyozni: iszik, kalandokba bocsátkozik, betegre eszi magát vagy ész nélkül dolgozik, hogy sok pénzt keressen, kész feláldozni élete hátralévő részét.A zodiákus jegyek közül minden kétséget kizáróan a Bika jelenti a legjobb munkaerőt. Ő az, akire pozitív értelemben mondják: igavonó. Képes apránként leküzdeni minden akadályt, aztán menni tovább. Temperamentumának köszönhetően, ezt a képességet már egész fiatal korában kifejlesztette magában. Ez a magyarázat arra, hogy sok olyan Bikát találunk, aki bátorsága és kitartása révén egy csapásra megszerzett minden számára szükséges dolgot és kapcsolatot, hogy tovább haladhasson.
A Bika nagy becsben tartja a pénzt és minden kézzelfoghatót. Ezért gyakran találni köztük remek üzletembereket, jelen vannak a bankszakmában és a különböző pénzügyi tranzakciókkal - devizaügyek, tőzsde, értékpapírok - kapcsolatos hivatalokban.
A Bika lassú, de kitartó és alapos. Két lábbal a földön jár, és szüksége van konkrét eredményekre. Konformista, hagyománytisztelő, nehezen és lassan alkalmazkodik az új környezethez. Néha tapintatlan, nem rugalmas és képes olyanfajta passzív ellenállásra, amellyel bajos lenne szembeszállni. A Bika nehezen ismeri be a tévedéseit, és rosszhiszeműsége nem ismer határokat. Szenved a túlzott tekintélytől, de ha ezt valaki megkérdőjelezi vagy nehezményezi, nos, ilyenkor a Bika erőszakosságról tehet tanúbizonyságot. A legjobb védekezés a támadás-elv alapján harcol, vagy olyankorra időzíti a visszavágást, amikor Ön a legkevésbé várja. Ha egyszer összevesztek, a Bika ezt csak nagy sokára felejti el, és éreztetni fogja, hogy nem bízik Önben.

Egyenletes ritmusban dolgozik, kiegyensúlyozott és derűs. Munkahelyén nyugalomra van szüksége, nem tudja elviselni, ha váratlan tényező borítja fel a napi terveit.
A természethez és az állatokhoz való vonzódása megmagyarázza azt a tényt, hogy sokszor találkozunk Bikákkal az olyan mesterségekben, amelyek kapcsolatban álinak a növényzettel és az állatvilággal: állatorvosok, méhészek, állattenyésztők, gazdálkodók, földművelők, egyéb mező- és élelmiszergazdasági munkások. Mivel a Bikák jó kedélyű, vidám emberek, nem csoda, hogy megtalálhatók a vendéglátó- és szállodaiparban, mint biztonsági őrök vagy személyzeti beosztottak.
Jó formaérzékkel rendelkeznek, hagyományosan megbízható építők. Szép számmal akadnak köztük építészek, kővel, fával, textillel kapcsolatos foglalkozásúak, épületfestők, ácsok stb.
Találunk még a Bikák közt szabókat, szobrászokat, vagy a művészek bármely típusát: kárpitosokat, lakberendezőket - csupa olyan foglalkozás, melynek köze van a kényelemhez. De legalább ennyi mozgásterapeuta, esztétikus és fodrász van köztük.Nem érdemes a Bikának vadkempingezést ajánlania, mert hiányolni fogja a megszokott kényelmét. Ne is számítson kalandos kirándulásokra, a Bika el sem fog indulni. Ő ugyanis olyan vakációt szervez, ami lehet ugyan sportos, irányulhat vidékre, de közben semmiképp sem kell lemondania a kényelemről, a jó ételekről, a barátai, gyermekei társaságáról. Utazásukat készítse elő jó korán, mert tudnia kell: ha a csillagos ég alatt, vagy repülőtéren kell éjszakázniuk, a Bikának elég sok időre van szüksége, mire visszanyeri erejét. Egyébként ezeket leszámítva a Bika mindig kész örömet okozni Önnek a programok, szórakozóhelyek kiválasztásában.A Bika mindig megalapozottan, tájékozódva választ, előnyben részesíti a szertartásos dolgokat. Szereti ellenőrizni hitelének és gyakorlatának növekedését. Sohasem színészkedik, diszkrét, aktív és eredményes. Általában hűségesen őrzi a családi hagyományokat. Ha valami miatt hirtelen meginog és elveszti meggyőződését egy adott kérdésben, a helyzet súlyossá válhat számára és ez elbizonytalanítja. Ebben az esetben segíteni és erkölcsileg támogatni kell a Bikát. Számára a természet lágy öle ilyenkor erőfonást jelent.Állhatatos, érzéki és szentimentális, ez a Bika szerelmi stílusa, és ez valóságos mágnesként vonzhatja az ellenkező nem tagjait. Szilárdan állsz a talajon, a gyakorlatiasság. bajnokának is lehetne tekinteni, de az a szerencsés, akinek sikerül megnyitnia benned a tárgyilagosság homlokzata mögött az érzéki örömök rejtekajtaját, felejthetetlen élményekben részesül.
A Bika a legtöbb más jegy szülötteinél jobban érti, kedveli és fontosabbnak tartja a testi szerelmet, de ugyanakkor azt is tudja, hogyan kell partnerét dédelgetni és megóvni a külvilág viharaitól - hiszen maga a Bika is így érzi magát a legjobban. A biztonság olyan a Bika számára, akár az oxigén: ha biztos lehetsz partnered szerelmében, gátlásaid egyenként lefoszlanak rólad, és képes leszel bevinni a kapcsolatba mindazt az erőt és érzelmi gazdagságot, amelyről a Bikák híresek.
Hosszú távú partnereidet erősen megválogatod - és ebben is igazad van. Ha ugyanis egyszer elhatároztad magad, sokkal többet képes leszel elviselni, mint más, kevésbé toleráns jegyek szülöttei. El tud varázsolni a régimódi romantika: a halkan elrebegett vallomás, a vörös rózsákból összeállított csokor, a fehér menyasszonyi ruha; a nyoszolyólányok... Az ajándékok fontos szerepet játszanak szerelmi életedben: szeretsz adni is, de - ismerjük be - kapni is.
Otthonodban jó sok fiókra, polcra van szükséged, ahol elraktározhatod a régi ajándékokat, a régi szerelmes leveleket, akár még lejárt koncertjegyeket is - a Bikának ezt a szentimentális oldalát sokan találják különösen vonzónak.
Partnerei elsősorban a Bika becsületességét, megbízhatóságát, a válságos helyzetekben tanúsított higgadtságát méltányolják. Ide előbb-utóbb rá kell ébredjenek, hogy csak egy bizonyos határig 'lehet nyomást gyakorolni rád. A szeretkezésben tanúsított, nyílt és természetes viselkedésed bizonyítja mélyen érzéki természetedet, de a gyengéd ölelés, cirógatás ugyanolyan fontos számodra, mint szexuális energiáid kifogyhatatlannak tűnő tárháza.A fizikai kielégülés iránti vágyad a Bika földies jellegének egyik oldala, a másik viszont az, hogy szinte a megszállottságig törekszel életed minden mozzanatának irányítására. Ha túl szorosra húzod partnered porázót - ágyban és ágyon kívül egyaránt -., annak nem lehet rnás eredménye, mint hogy fuldokolni kezd, és az első adandó alkalommal továbbáll.
Csökönyösséged túl gyakran kapcsolódik össze sajátos világszemléleteddel - a világ számodra olyan, amilyennek te akarod látni. Sajnos azonban a szerelem nem mindig illeszthető ilyen szűk keretek közé: ahhoz, hogy kivirágozzék, szabadságra is szükség van.
A Bika a megszokások rabjává is válhat; idejétmúlt, elavult rituálék csapdájába eshet. Annyira belebonyolódhatsz ezekbe a mindennapos rutinokba, hogy gyakorlatias, szenvedélyes önmagadat egészen el is veszítheted. Ez pedig hatalmas veszteség volna. Ugyanez a helyzet a munka iránti túlzott odaadásoddal; a. munka megszállottsággá válhat nálad, olyannyira, hogy szeretni már nem marad időd. Másfelől viszont, mivel a szerelem az éltető elemed, nélküle a munka sem megy olyan jól ..
Rettegsz a változástól, Egy önmagát messze túlélt kapcsolatban is képes vagy sokáig megmaradni; inkább, mint hogy megpróbálj változtatni rajta, vagy Isten ments, kilépni belőle. Véredben van az az érzés, hogy a szerelemnek egész életre kell szólnia. Belekapaszkodsz a már ismerős partnerbe, még akkor is, ha már nem felel meg, nehogy egy romantikus kapcsolatért kockára tedd a biztonságodat, az otthonodat. Ami a tiéd, az egyedül a tiéd - foggal-körömmel harcolsz, ha valaki be akar tolakodni a jól felépített világodba. Aki felébreszti a Bika féltékenységét, annak rettenetes erőkkel kell megküzdenie.
Nehezen viseled el, hogy partnerednek rajtad kívül is lehet élete, márpedig ez a ragaszkodás megfojthatja a szerelmet, A világ felé mutatott nyugodt felszín mögött a Bikában igen gyakran elfojtott indulatok, félelmek, bizonytalanságok katlana fortyog, és a lehető legrosszabb pillanatokban képes kitörni. A testbeszédet anyanyelvi szinten érted, de nem ártana, ha elsajátítanád a kommunikáció egyéb formáit is...A Bika a fizikai örömök szilárd talaján képes lehet állandósítani a szenvedélyt, ha megtanulja, hogy a szerelmeseknek is maguknak kell irányítaniuk saját életüket. Lélegzethez kell engedni őket, ahelyett, hogy a szoros öleléssel kiszorítod belőlük a szuszt. Az első számú lecke, amit a Bikának meg kell tanulnia, hogy engedjen át az irányításból. Próbáld ki te is meg fogod látni, hogy minél kevesebbet követelsz partneredtől, annál többet akar adni önszántából. Az áhított biztonságot is hamarabb megtalálod, ha nyitva hagyod a zárka ajtaját, mint ha jó szorosan rázárod partneredre.
Próbálj meg szakítani megrögzött rutinjaiddal - ha valamire, hát éppen erre nem alkalmas a szerelem. Változtass néha szokásaidon: azon, hogy mit szoktatok együtt csinálni, hogy hová jártok. szórakozni, olykor még az étrendeteken is. Szokj hozzá e gondolathoz; hogy partnered nem maradhat változatlan, ahogy te magad sem. A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha nem ismered fel; hogy a változás szerves része az életnek.
A szexet a megszokott hálószoba megszokott ágyában élvezed a legjobban, de nyisd ki néha azt az ajtót, és kalandozz új helyekre - eleinte csak a lakósort belül, de szem előtt tartva távolabbi helyszínek lehetőségét is. A képzelőerő nem a legerősebb oldalad, de ha engeded, hogy érzékeid irányítsanak, magad is meg fogsz lepődni.
Az is fontos, hogy megtanuld: kérj, ha valamire szükséged van. Akármilyen szemérmes vagy, nem sportszerű elvárnod partneredtől, hogy megérezze, vagy pláne tudja, ha akarsz valamit. Ha dühös vagy elégedetlen vagy valami miatt, ott és akkor mondd meg, nehogy hónapokkal később, harapófogóval kelljen kihúzni belőled, mi bánt. A szerelem a próbatételektől nemhogy gyengülne: erősödik. Fontos felismerés ez a Bika számára, csak nehogy későn ébredjen rá...A Bika hálószobájában egy dolognak semmiképpen nincs helye, és ez az óra. A szerelmet nem képes és nem is hajlandó siettetni. Egy-két gyorsan bekapott falattal nem éred be te csak teljes lakomákban vagy hajlandó gondolkodni, amelyekben újra meg újra tanúságot tehetsz káprázatos szerelmi tehetségedről.
A Bika ugyanúgy viszonyul a szerelemhez, mint az evéshez - csak a tökéletes elég jó neked. Az eszményi este tehát számodra a gyertyafényes, terített asztalnál kezdődik, sok-sok kézzel megfogható ennivalóval, amelyet ügyesen egymás szájába adogathattok, és sok, jól behűtött pezsgővel: a Bika imádja a szájpadlását ostromló buborékok izgalmas érintését.
A szeretkezés számodra sokdimenziós élmény - a dús illatszer vagy a füstölő illata éppúgy gazdagítja, mint a lassan vetkőző partner látványa, vagy egy selyemsál érintése rendkívül érzékeny nyakadon. A súlyos, gazdag textíliák, a lassú, romantikus zenék teszik teljessé a tökéletes szerelmi környezetet - és ezen kívül is minden, ami hozzájárul a luxus iránti ösztönös vonzalmadhoz.
A szex a Bika számára olyan természetes, mint a lélegzés, de a szenvedély tetőfokának eléréséhez időre van szüksége. Ha viszont egyszer elérte, egész éjjel vissza-visszajár; csak azért hagyja abba néha, hogy magához vegyen egy adag csokoládékrémet vagy hasonló, bűnös desszertet.
A testi örömök iránti vágyad olykor érzelem nélküli kapcsolatokba is becsalogathat, de a Bika számára a szex és a szerelem mégis szorosan összetartozik. A szeretkezés utáni meleg, meghitt légkör ugyanolyan fontos, mint maga az aktus. Ez az az időszak, amikor minden gátlásod leomlik ilyenkor vagy képes bármit kimondani, bármit meghallgatni. Nem kevésbé fontos számodra az érintés - egy szerető összesimulás, egy futó puszi az arcodon, vagy akár csak egy szorítás a karodon, ahogy elmentek egymás mellett a konyhaajtóban - ezek az apró impulzusok gyújtják ki újra meg újra azt a bizonyos jelzőlámpácskát a szívedben.
A szexet a maga természetes valójában szereted leginkább. A játékszerek, fantáziadús érdekességek nemigen vonzanak, bár a szexi ruhák néha hozzá tudnak járulni az izgalomhoz. És, jóllehet, leginkább a megszokott környezetben szeretsz szerelmeskedni, érdemes kipróbálnod a szabad ég alatti szeretkezést. Ha igazán közel kerülsz természetes elemedhez, a földhöz, emlékezetes élményben lehet részed.A Bika az ennivalót és a gazdagságot szereti kiváltképp partnereddel esetleg egy állófogadáson, a svédasztal mellett ismerkedhetsz meg, vagy a csemegeosztály pénztáránál, netán a bankban, amikor betérsz a számlád ügyeit intézni. Ideális partnered megosztja veled az étel és az élet szeretetét, de ahhoz is ért, hogyan teremtsen biztonságot neked és közös otthonotoknak. Mert, jóllehet éned egy része sóvárog a merész, romantikus kalandok után, igazából mégiscsak azt szeretnéd a legjobban, ha életed úgy zajlana, ahogyan a mesék befejeződni szoktak: ...boldogan éltek, míg meg nem haltak.
Ha partnered megcsal, akár csak egy futó kaland erejéig is, hamar meg fogja tanulni, hogy a Bika indulatai lassan lobbannak fel, de akkor aztán mindent elsöprő tűzvészhez hasonlítanak. A finomkodás, a burkolt érzelemnyilvánítás nem a te világod - a te sarkos, fekete-fehér világszemléleteddel a partneredtől egyenes beszédet vársz el, és neki is el kell tűrnie, sőt meg kell követelnie, hogy kimondd érzéseidet, mégpedig akkor, amikor éppen érzed őket. Hajlamos vagy ugyanis arra, hogy epedd magadban az apróbb sérelmeket, és később, többnyire igencsak rosszkor szedd elő őket.
Szereted azt, aki megnevettet - aki képes könnyedén, külön erőfeszítés nélkül kicsalogatni komorságodból, és az ágybeli könnyed, fesztelen viselkedésével is segít levetni a beléd rögzült gátlásokat. Olyasvalakire van szükséged, aki képes elviselni uralomra való törekvésedet, de közben gyengéden, észrevehetetlenül terelget a változás irányába - olyan partnerre, aki megérti, hogy extravaganciád része a személyiségednek, aki segít, hogy önmagaddal éppoly toleráns légy, mint másokkal.
És főként: olyan partnerre van szükséged, aki gyereket akar. Lehet, hogy számodra még nem sürgős, de a gyengéd

Bika számára a végső cél mégis a család - a biztonságra és bizalomra épülő szerelem megpecsételése.

forrás
Kozma Szilárd
asztrológus